Forsker

I de senere år har jeg koblet forskning på. Jeg har siden 2013 undersøgt effekten af at inddrage en række HR-værktøjer på ingeniørstuderendes trivsel på Ingeniørhøjskolen i Aarhus (ASE).

Vi opdagede, at fra indførslen af trivselsfremmende redskaber som coaching i teams, individuelle samtaler og personlighedstests til at inddele de studerende i grupper, faldt frafaldet med 50 pct. og trivslen steg. Det skete på bare et halvt år og var konstant i en længere periode.

Herfra og til i dag har jeg fortsat med at undersøge, hvorfor og hvordan.

Senest har jeg skrevet en afhandling om taknemmelighed som et effektivt middel til at skabe gode teamdynamikker og høj positivitet.

Positivitet handler om trivsel og er forudsætningen for, at et menneske oplever en lyst til at lære og lyst til at skabe. Jeg undersøger fænomener som følelsen af at kunne mestre noget; at man er herre over situationen og bestemmer selv; at man oplever flow.

Jeg har udgivet en del forskningsartikler, som er baseret på eksperimenter, aktiviteter og undersøgelser blandt især ingeniørstuderende.

Jeg har deltaget i en række konferencer, hvor jeg har præsenteret disse resultater, og jeg er medlem af forskergruppen CGC-CTIF Research Center ved Aarhus Universitet.

Erfaringer fra min forskning indgår som et naturligt element i mine konsulentaktiviteter.

 

Læs mere om mine forskningsartikler

 

Medlem af CGC-CTIF Research Center, Institut for Business and Technology (BTECH), Aarhus Universitet.

 

Jane Flarup