Jane Flarup – den røde tråd

Den røde tråd i min karriere er ledelse, kommunikation og undervisning. Jeg har på forskellig måde kombineret disse områder og koblet international erhvervserfaring på. Siden 2011 har jeg været leder af en business-ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet, og har tidligere i min karriere haft ledende stillinger i andre brancher. Jeg er uddannet cand.mag., journalist og HD (O) med speciale i strategisk uddannelsesplanlægning. Er efteruddannet i ledelse, projektledelse, coaching, pædagogik, kommunikation, business. Master i Positiv Psykologi med speciale i taknemmelighed som teambuilding-redskab.

Min baggrund som bl.a. erhvervsjournalist ved Jyllands-Posten og i kommunikation har givet mig et stort netværk inden for alle sektorer i Danmark samt en stor personlig gennemslagskraft med en naturlig autoritet. Har skrevet bøger og artikler om bl.a. ledelse, teambuilding, trivsel, innovations-kompetenceudvikling. Omfattende undervisningserfaring i privat og offentligt regi. Har boet i Frankrig, og taler og skriver godt engelsk og fransk.

Uddannelse

Jeg er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og æstetisk kulturarbejde og har suppleret med noget lingvistik og et sidefag i retorik. Endvidere er jeg tillægsuddannet journalist og har en diplomeksamen i fortællende journalistik. Senere i min karriere har jeg koblet en HD i Organisation (HD(O)) på tidligere merkonomkurser i driftsøkonomi og afsætning, og har tilføjet med en certificering i Prince2-projektledelse. Senest har jeg gennemført en master i positiv psykologi (MoPP) og har suppleret med akkrediteringer i personprofilværktøjerne Insights og Estimate.

Beskæftigelse

Siden 2011 har jeg været leder af en ingeniøruddannelse ved Aarhus School of Engineering på Aarhus Universitet, hvor jeg også er lektor med undervisning i ledelse, organisationspsykologiske fag og projektledelse, og arbejder samtidig med coaching og teambuilding af de studerendes studieteams. Jeg forsker i trivsel og teamdynamikker og har skrevet adskillige artikler om emnet. Se samlet liste på dette link: ORCID: 0000-0002-8116-9849. Jeg har været ansat på Aarhus Universitet siden 2008.

Før universitetet har jeg været ansat som pressesekretær på egnsteatret Svalegangen i Aarhus, som informationschef ved Musik- og Teaterhuset Værket i Randers og har desuden været presseansvarlig for kompagnier på den alternative danse- og teaterscene – bl.a. Teatret Den Blå Hest (Højbjerg) og Granhøj Dans (Aarhus). Endelig har jeg været journalist i en årrække på Jyllands-Posten med flere stofområder (bl.a. it, erhverv og forbrug).

I en årrække har jeg været kommunikationskonsulent og arbejdede bl.a. sammen med den internationalt fremtrædende storyteller, Stephen Denning, fra Washington, USA, tidligere top-tre direktør i Verdensbanken i forbindelse med bogen, jeg skrev om Denning Da manden ville lære dem at fortælle historier (Børsens Forlag, 2004) og oversættelse af Dennings bog Egern A/S (Børsens Forlag, 2004).

Jane Flarup

Referencer

Jeg har arbejdet som konsulent for bl.a.:

 

 • Novo Nordisk A/S
 • Siemens A/S
 • Landbrugsraadet
 • Unicef Danmark
 • Region Midtjylland
 • Arbejdsskadestyrelsen
 • Danmarks Statistik
 • Haderslev Kommune
 • Odense Kommune
 • Viborg Amts Distriktspsykiatri
 • VUC Esbjerg
 • Danfoss
 • Unge Baptister
 • Ankerhus Gruppen A/S
 • Aroskurser.dk